Eindejaarsactiviteit La Rapière

Body: 

Het is weer zover: De jaarlijkse eindejaarsactiviteit.

Dit jaar gaan we voor een bezoekje aan de bioscoop, met... een rondleiding achter de schermen!

Voor we beginnen aan dit alles bedankt het bestuur de nodige mensen (of in ieder geval die mensen die aanwezig zijn en bedankt moeten worden :-) ).

Daarna beginnen we met 14 mensen aan de rondleiding door de bioscoop (de Euroscoop in Maastricht). We merken al snel dat de nostalgie die we denken te vinden (grote rollen met films) al lang verleden tijd is. De realiteit is grote computerkasten en HEEL grote projectoren.

Wat ook opvalt is het ontbreken van glamour achter de schermen. De glamour is op het doek, maar zeker niet bij de techniek. Achter de schermen kan alles wel eens een likje verf en/of opknap beurt hebben.

Dit maakt de rondleiding niet minder leuk. We leren precies hoe alles wordt voorbereid, opgestart en gerepareerd wordt. Erg leuk om te zien!

Daarna is het tijd om een versnapering uit te zoeken voor tijdens de film.

Eenmaal in de zaal begint de film bijna gelijk. Lekker, niet eerst een heleboel reclame.

De film zelf is erg leuk. Incredibles 2 is een leuk vervolg op Incredibles. Geen slappe remake of lullig vervolg, maar een goede, leuke, grappige film voor jong en OUD. Met wederom Mr Incredible, Elastigirl en hun kinderen in de hoofdrol. Overigens is ook Frozone weer van de partij. De Underminer komt nog heel even terug, maar is niet de intro van het verhaal. Ik zal verder niets vertellen, des te spannender is het als je hem zelf nog gaat kijken.

Na afloop mogen we allemaal nog een filmposter uitzoeken. De keuze is reuze en iedereen vindt dan ook wel een poster die hij of zij leuk vindt.

Het was een geslaagde middag!

Dank aan de organisatie en dank aan iedereen die mee is gegaan en er een leuke middag van heeft gemaakt.

Image: